Tekstvak:

Welkom, de geschiedenis…

In september 1965 begint Guus Baggen het (auto)busverhuurbedrijf “Guus Baggen Limburg BV”. Als jonge ondernemer gaat het Guus voor de wind, want verhuren deed eigenlijk nog niemand in die tijd. En Guus Baggen had hier mee een gat in de markt gevonden. Een echte ‘early adopter’ dus. Tijdens de absolute hoogtijdagen had Guus Baggen maar liefst 300 voertuigen in zijn bedrijf rijden. Van personenauto’s (luxewagen) tot en met dubbeldeks touringcars, een echte verschijning in die tijd! En, ze zagen hem graag komen omdat Guus Baggen altijd het nieuwste materieel had rijden in zijn vloot.

Op den duur werd er ook een vestiging in Roermond geopend. En eigenlijk kon toen niemand meer om het bedrijf van Guus Baggen heen. Je kan rustig stellen dat hij een monopolist geworden was in die tijd. Bovendien zijn er verhalen te over. Zoals die keer dat Guus verschillende touringcars besteld had bij het Belgische Van Hool maar te weinig chauffeurs had om ze op te halen. Guus zei:’ laat die jongen van het poetsen ook maar mee gaan….’.  Tja, en die jongen was pas 15 jaar oud.... ‘Toen ging dat nog’, hoor ik u denken!

Naast “Guus Baggen” wordt ook  vanaf 1979 de merknaam “Luxbus” gevoerd. In opdracht van, vooral touroperators, wordt heel Europa en daarbuiten doorkruist.

Kortom, Guus Baggen was altijd een gerenommeerd en zeer bekend merk in de regio omdat hij altijd garant stond voor zijn beloftes! Het maakte niet uit hoe hij het voor elkaar kreeg, maar afspraak is afspraak, was het motto.

In 2004 komt Guus te overlijden en het bedrijf wordt verkocht aan Stadsbus Maastricht. Niet onlogisch gezien Guus Baggen al sinds ‘jaar en dag’ bussen verhuurde aan stadsbus Maastricht en hij ook schoolkinderen vervoerde in Maastricht en omstreken. Dus ze haalden maar wat graag dit florerende bedrijf binnen.

Helaas was dat geen succes. De managers in Maastricht hadden alleen oog voor de omzet die binnen gehaald was door de overname, maar bezieling zat er niet meer achter. Daarom vond er  in 2006 een ‘management buy-out’ plaats waarbij de oud bedrijfsleider van Guus Baggen, nu zelf aan het roer ging zitten. De firma verhuisde weer terug naar Geleen, de plaats waar het bedrijf destijds getart was. De nieuwe directie maakte van ‘Guus Baggen BV’ weer het bedrijf van weleer. Want met verve werd het merk “Guus Baggen” weer uitgedragen en de firma maakte ook weer winst.

Maar in 2010 begint het weer moeilijker te worden. Door de moordende concurrentie en het gegeven dat klanten steeds meer zoeken op diensten in plaats van merken, via het internet, loopt de omzet gestaag terug. Op 24 maart 2015 wordt dan ook het faillissement uitgesproken voor Guus Baggen BV in Geleen en Echt. Een zure appel om door te bijten in de historie van dit roemruchte bedrijf uit Zuid-Limburg. Heden ten dagen worden de activiteiten voor de verhuur van bedrijfswagens door Goedkoopeenbusjehuren.nl uit Urmond voort gezet.

Het begin: Peugeot J7

Het begin: MB 0302 Touringcar

Als eerste dubbeldekkers

Guus Baggen kocht altijd groot in!

Vestiging Roermond